GECE YARISI KÜTÜPHANESİ

Merhabalar, uzun zaman sonra yeniden buradayım 😊

Yüklediğim saatle adı uygun olan bir kitapla sizi tanıştıracağım: Gece Yarısı Kütüphanesi.

Kitap; iyi bir yüzücü, yetenekli müzisyen (aynı zamanda gitar ve piyanoyu iyi çalabilen), felsefeye ve buzula ilgi duyan, hayvansever Nora Seed’in intiharı ile başlıyor. Nora Seed hayatında hiçbir şeyi başaramadığını ve her şeyin kendi hatası olduğunu düşünerek hayatına son verme kararı alıyor ve intihar ettiğinde ölmek yerine kendisini kütüphanede ve okul yıllarında sevdiği bir kütüphaneci olan Elm ile buluyor.

Elm bu kütüphanenin yaşamla ölüm arasında olduğunu açıklıyor ve her kitabın Nora’nın seçimlerine göre oluşturduğu Nora’nın farklı evrenlerdeki hayatı olduğunu belirtiyor. Ve Nora en mükemmel hayatını bulabilmek için paralel evrenler arasında geçiş yapmaya başlıyor. Tabi çok yönlü olan kahramanımızın yaptığı seçimler sonucunda birden fazla evrende, birden fazla hayatı oluyor.

Okuması keyifli, kesinlikle ağır olmayan bu kitap ince mesajlar da vererek kendimizi suçladığımız ya da pişmanlığını yaşadığımız çoğu şeyin de kendimizden kaynaklı olmadığını anlatıyor. En önemlisi de hatalarımızla, başarılarımızla, mutsuzluklarımızla, bir bütün olarak kendimizi sevmeyi öğretiyor.

Goodreads tarafından 2020 Yılının en iyi romanı seçilen bu kitap, size iyi gelecek.

Tahminimce filme ya da diziye uyarlanması mümkün olan bu kitabı izlemeden önce okumanız tavsiye olunur.

Bu yaşamınızda ve diğer yaşamlarınızda esen kalın.

Bir sonraki kitapta görüşmek üzere😊

Kitabın adı: Gece Yarısı Kütüphanesi

Yazarı: Matt Haig

Yayınevi: Domingo Yayınları

Baskı Sayısı: 10. Baskı

Sayfa Sayısı: 282