Otostopçunun Galaksi Rehberi

Yeni blogumdaki ilk yazıma Otostopçunun Galaksi Rehberi ile başlamak istedim. 2020 hepimiz için değişik bir yıl olarak devam etmekteyken bu yıldan beklentilerimiz eminim çok daha farklıydı.

Otostopçunun Galaksi Rehberi

Yeni blogumdaki ilk yazıma Otostopçunun Galaksi Rehberi ile başlamak istedim.

2020 hepimiz için değişik bir yıl olarak devam etmekteyken bu yıldan beklentilerimiz eminim çok daha farklıydı. Çok uzak değil, daha geçen yıl geleceğe dair planlar yaparken kim bilebilirdi yeni bir yılın daha ilk üç ayında bu kadar çok badire atlatacağımızı... Evlere kapandığımız bu dönemde olan bitene, yapamadıklarımıza, hayal edip gerçekleştiremediklerimize kızıp küsmek ve evde boş oturmak yerine zamanımızı daha verimli olarak değerlendirmek mümkün. Bunun en güzel ve eğlenceli yolunun, dört duvar arasında kapalı kalmışken bu duvarları yıkıp sınırları aşmanın en kolay ve ulaşılabilir yolunun kitap okumak olduğunu düşünüyorum.

Kendimi bildim bileli kitap okumayı çok seven bir insan olarak; evdeyken, yolculuk yaparken ya da herhangi bir sırada beklerken, can sıkıntısını gidermek için farklı dünyaların kapısını açan yegane araç olarak görmüşümdür kitap okumayı. Fırsat buldukça okumaya ve kendimi gündelik hayatın sıkıcı zorunluluklarından soyutlayıp daha keyifli bir dünyaya adım atmaya çalışmışımdır.

Otostopçunun Galaksi Rehberi, salgının ülkemize intikal etmesiyle birlikte sorumlu bir birey olarak mümkün olduğunca evde kalıp tüm zamanımı evde geçirmeye ve tüm işlerimi evden halletmeye başladığım sırada okuduğum ilk kitap oldu. Ve gerçekten isabetli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bilimkurgu klasikleri arasında yer alan bu kitap, evinde tıkılıp kalmış okuyucusunu dünya dertlerinden kurtarıp uzayın bilinmeyen köşelerine fırlatıyor. Kahramanların başına gelen absürt ve saçma olaylar silsilesi güldürürken, okuru merak ağına düşürüyor.

Paniğe kapılma kitabın ana mesajlarından birisi...

Bu da kitabı karantina günlerinde çekici kılan özelliklerden birisi. Kahramanlar dünyaya dönme umudunu kaybetmiş bir şekilde uzayda bir oraya bir buraya savrulurken, paniğe kapılmadan maceralarını sürdürüyor.

İlk kitaptan memnun kalır ve uzaydaki bu yolculuğa kendinizi kaptırırsanız Evrenin Sonundaki Restoran, Hayat Evren ve Her Şey, Elveda ve Bütün O Balıklar İçin Teşekkürler, Çoğunlukla Zararsız devam kitapları ve 5. kitaptan önce geçen Genç Zaphod Tedbiri Elden Bırakmıyor kısa hikayesiyle kahramanlarımızın tüm hikayesini öğrenebilirsiniz.

İnternetten satın aldığım kitapta ilk kitap ve sonrasındaki kitaplar tek cilt halinde bulunduğu için ben tüm hikayeleri okudum (Çünkü okunan kitap yarım kalmaz, yarıda kalamaz). Hikaye bütünlüğü açısından da okunmasını tavsiye ederim. Hatta devam kitaplarının ilk kitap olan Otostopçunun Galaksi Rehberi’nden daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Herkese iyi okumalar dilerim.

Kitabın adı: Otostopçunun Galaksi Rehberi - Beş Perdelik Bir Üçleme

Yazarı: Douglas Adams

Yayınevi: Alfa

Basım Yılı ve Baskı Sayısı: 2019 Kasım - 9. Basım

Sayfa Sayısı: 868